lørdag den 29. oktober 2011

Karameller - daim!






Her for nogen år siden lavede vi karameller til jul, og de blev bare så lækre.. men så et år senere, da vi skulle prøve at lave dem igen, ville massen ikke størknede, bum bum.. senere prøvede jeg også at lave karameller i skolen, men lærerne kunne heller ikke få massen til at størkne, danm.. med så mange mislykkes forsøg begynder man at tænke at det er umuligt at lave.. men her for noget tid siden fik tvivlen overmandet mig og jeg prøvede igen og denne gang lykkes det!

Opskrift fra Arla.
  • 100 g smør
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 dl lys sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
Energifordeling: Protein: 1%, Kulhydrat: 51%, Fedt: 48%
Tilberedningstid:

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt øvrige ingredienser. Kog uden låg og rør i massen indtil den består "kugleprøven": (Når du hælder nogle dråber af massen i iskoldt vand, skal den kunne rulle sig til en sej og ganske fast kugle, eller du kan læg en kalt karamel på en kold tallerken og hvis den begynder at størkne er den klar.) Kog Cirka 15 min. i en stor gryde og ½ time i en gryde med mindre bund. Hæld massen op på en let smurt plade. Lad massen køle af og skær eller klip den i mindre stykker til karameller. Kom evt. chokolade over dem og pak dem ind i bagepapir. Opbevar dem koldt.
God fornøjelse! :-)

Ingen kommentarer: